Αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στο TAXISnet

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στο TAXISnet

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες η υποβολή των ενδιαφερομένων, για το μειωμένο κατά 50% φέτος, επίδομα θέρμανσης.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τα ΝΕΑ κριτήρια χορήγησης για τους δικαιούχους. Όπως κάθε χρόνο η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ και οι αγορές του πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την αρχή της διάθεσής του.

 Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, θα περιοριστούν στο μισό από το περσινό ποσό. Οι πληροφορίες για τα κριτήρια αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Υποβολή Αίτησης μέσω TAXISnet

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του TAXISnet, ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική σελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Η αίτηση μεταξύ άλλων απαιτεί από των φορολογούμενο :

  1. ΑΦΜ
  2. Ονοματεπώνυμο
  3. Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων
  4. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού IBAN
  5. Αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου
  6. Επιφάνεια κύριας κατοικίας

Να σημειωθεί ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου 2017, ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Μαΐου 2018

Facebook AVIN
AVIN PHONE210 5753402